Selecteer een pagina

M2plus

Bogballe kunstmeststrooiers

Bogballe L Line strooiers zijn standaard uitgerust met het exclusieve Trend strooisysteem. Dit systeem maakt het mogelijk om door het omkeren van de draairichting zowel volvelds als langs perceelsgrenzen en watergangen accuraat te strooien. De bediening is handmatig, hydraulisch of elektrisch (via een calibrator). De strooibreedtes variëren van 10 tot 24 meter en de inhoud van de strooibak van 500 tot ruim 2.050 liter.

Flexibiliteit

Bogballe M Line strooiers bieden de gebruiker optimale flexibiliteit, omdat de capaciteit van de bak aangepast kan worden aan specifieke toepassingen. Standaard zijn deze strooiers voorzien van het Trend strooisysteem. Van deze uitvoeringen varieert de strooibreedte van 12 tot 42 meter en de inhoud van de strooibak van 250 tot 4.050 liter.

Bogballe aangestuurd via GPS Isobus controller

Het strooibeeld van Bogballe kunstmeststrooiers komt uit verschillende testen als beste naar voren. Deze strooiers kunnen nu ook via GPS worden aangestuurd. Daarvoor ontwikkelde Bogballe de ISOBUS Controller.

De toepassing ervan garandeert een optimale verdeling van de kunstmest. Ook op kopakkers en gerende percelen. Beide strooischijven blijven gewoon draaien maar de dosering wordt, op basis van viervoudige overlapping, automatisch aangepast.

De door de GPS ondersteunde Bogballe ISOBUS Controller geeft de volgende mogelijkheden:

  • Communicatie en controle van variabele giften
  • Start-stop functie op de kopakker
  • Registratie en vastleggen van verschillende velddata
  • Hulp bij het indelen van de spuitsporen

De controller is standaard uitgerust met een geïntegreerde seriële stekkeraansluiting. Daardoor is communicatie mogelijk met de GPS terminal van de trekker. Met de controller is de strooier te bedienen via een trekker die is voorzien van een ISOBUS terminal. De Bogballe ISOBUS Controller wordt geleverd met Isobus ‘Break Away’ stekker voor aansluiting op de trekker ISOBUS.

Toebehoren

Bedieningssysteem

De Calibrator Zurf is de boordcomputer van Bogballe. Wissel via USB informatie eenvoudig uit met de PC. De strooigegevens kunnen per perceel opgeslagen worden. De Calibrator Icon is een intelligente computer voor bediening van strooiers zonder weeginrichting. Deze computer kan worden toegepast op de M3, M2, L2 en L1 strooiers.

Werktuigendragers

Voor het gebruik van een kleine trekker met een grote strooier zijn de werktuigdragers M3-M2-L2 Trail Carriers beschikbaar.

Big Bag Kraan

Met de BM 1250 Big Bag Crane vul je strooiers met kunstmest uit big bags. Deze kraan kan bij de M Line strooiers op de hefinrichting van de trekker worden gemonteerd. De capaciteit van de kraan is 1.250 tot 2.000 kg. De hydraulisch uitschuifbare arm maakt het mogelijk de big bags direct van de grond of van een wagen op te pakken.

 

Klik hier voor de brochure

Pin It on Pinterest

Share This