Selecteer een pagina

Fella KC 285 D 600 x 300

Fella Kneuzers

Door het gebruik van een Fella frontmaaier met achter de trekker een Fella Kneuzer kan het droogproces van het gemaaide gewas met een aantal uren worden verkort. Vooral bij instabiele weersomstandigheden hebt u zo een beslissend tijdsvoordeel, sneller en veiliger naar uw kwaliteitsvoer.

Door het gebruik van een kneuzer wordt de waslaag van het voer afgewreven en een los, luchtig zwad afgelegd. Door intensieve luchtcirculatie wordt de afvoer van water versneld en de afvoer van eventueel aanwezig bodemvocht bevorderd. Dat heeft niet alleen een positieve uitwerking op uw kosten, maar ook op de kwaliteit van uw voer, omdat de brokkelverliezen en de vervuiling van het voer tot een minimum worden gereduceerd. Fella bidet voor zijn maaiers twee verschillende kneuzers aan. Hierbij word een onderscheid gemaakt tussen tandenkneuzers (KC) en rollenkneuzers (RC).

  • Verbeterd conditioner-effect door extra ribbelplaat
  • Voer wordt over de hele breedte afgelegd resp. in een eng zwad, afhankelijk van de weersomstandigheden
  • Zeer hoge gewasdoorvoer, ook bij grote hoeveelheden
  • Beter voerkwaliteit
  • Zonder gereedschap verstelbare breedspreidinrichting

 

Het gebruik van frontmaaiers, aan voor hellingen geschikte tractors met een extra kneuzer aan de achterkant,  is vooral populair in bergachtige gebieden en op steilere hellingen”, laat Fella weten. “Dat komt doordat de hele combinatie profiteert van gewichtsverdeling voor en achter.” Volgens Fella brengt de nieuwe Fella-kneuzer KC 285 D ook op vlakke terreinen zijn voordelen in het geding, zoals onder andere het intensief en behoedzaam kneuzen van het voer en het luchtig en los breed afleggen van het voer over de gehele werkbreedte voor snel drogen zonder veel verlies. “Daaruit resulteert een hoge kwaliteit voor eiwit- en energierijke kuilgras en een hoge melkproductie van de melkkoeien uit het basisvoer”, aldus Fella.

Fella kneuzer KC 285 D

“Het hart van de machine is een tandenkneuzer met een diameter van 600 millimeter.  Deze werkt met bijna 1000 omwentelingen en kan worden gebruikt met 540 of 1000 omwentelingen van de aftakas van de tractor. Het toerental wordt gewisseld door het draaien van het drijfwerk. De Super-C-veertanden grijpen in het voer. Een 4-traps verstelbare tegenkam met schuin staande vingers en een ribbelplaat over de gehele werkbreedte openen de waslaag van de voederplanten, zonder de structuur ervan te vernietigen”, meldt Fella.  De 18/8.50 wielen, net als de optie 215/65 – 15 banden, zorgen voor een rustige loop van de machine en ontzien de graszode.

Pin It on Pinterest

Share This