Selecteer een pagina

Hardi Twin Stream 1

Hardi Twin luchtondersteuning voor veldspuiten

Gedurende het hele afgelopen decennium heeft de TWIN veldspuit zijn voordelen aangetoond.
De reacties van gebruikers uit alle hoeken van de wereld kunnen in vier hoofdgroepen worden ingedeeld:

  • Grotere capaciteit.
  • Zuiniger gewasbescherming.
  • Meer vrijheid om te spuiten op het juiste tijdstip.
  • Minder vervuiling van het omgevingsmilieu.

Dankzij hun TWIN veldspuit hebben gebruikers in de hele wereld:

  • het gebruik van pesticiden teruggedrongen (gemiddeld met 16%) in vergelijking met met conventioneel spuiten.
  • een 100% hogere veldwerksnelheid of zelfs hoger bereikt.

Deze werkelijke voordelen voor de gebruiker zijn en blijven het resultaat van een combinatie van vele voordelen met TWIN luchtondersteuning. Zelfs met de hoogste standaard van conventioneel spuiten zijn dergelijke uitstekende resultaten niet haalbaar.

diagram 1

Wereldwijd maken landbouwers gebruik van hogere spuitsnelheden om een hogere capaciteit te bereiken. Toename van de spuitsnelheid leidt bij conventionele veldspuiten tot een grotere driftwolk aan de achterzijde. Door de actieve luchtondersteuning worden de druppels naar het doeloppervlak gedwongen, indien nodig door het gewasdek – en drift wordt vermeden. De lucht verzekert ook de verdeling van de druppels onder de spuitboom.

Veldspuiten worden langer en sneller. Deze ontwikkelingen veroorzaken driftproblemen bij conventionele veldspuiten en leiden tot een slechtere verdeling en vrees voor restanten bij hoogwaardige gewassen. Een slechte verdeling in het veld gaat ten koste van de chemische prestatie en kan gewasschade veroorzaken en tot opbrengstverlies leiden. Gebruik van TWIN veldspuiten hebben deze problemen niet.

Twin technologie

Krachtige blowers voorzien de linker en rechter spuitboom van lucht. De grote hoeveelheid lucht die wordt geproduceerd door de dubbele ventilatoren maakt een hogere toedieningssnelheid mogelijk, zelfs onder uiterst moeilijke weerstomstandigheden. Elke blower kan traploos worden ingesteld tot een maximale capaciteit van 2000 m3/u/m boombreedte en maximale luchtsnelheid van 35 m/sec.

Doorsnede Hardi blower     Foto Hardi Twin

De hoek van het luchtgordijn in combinatie met het spuitbeeld is een onderscheidende en belangrijke eigenschap van de Hardi Twin. Hierdoor is een nauwkeurige toediening mogelijk, onafhankelijk van gewas- en weersomstandigheden.

Lucht uit   Lucht aan

De Hardi Twin spuitbomen bieden het beste op het gebied van capaciteit, weersonafhankelijkheid en toedieningstechnologie. In de situatie met de luchtondersteuning aan is de windsnelheid ca. 8-9 m/s en word de drift sterk verminderd met Twin lucht aan.

Hoekverstelling Hardi

Tot 100% meer capaciteit

Bij een conventionele veldspuit kan de spuitdrift dusdanig groot zijn dat de bestuurder voortijdig moet stoppen. Met een efficiente driftregeling kan de bestuurder veel gemakkelijker het hele veld spuiten in een bewerking. In de meeste omstandigheden hebben landbouwers met een Twin veldspuit tenminste tweemaal zoveel uren voor veilig en doelmatig spuiten dan bij conventionele veldspuiten.

bedekking

Betere indringing en bedekking

bij minder water, bespaar tenminste 50% water.

Gras onkruid is moeilijk te bestrijden, vooral bij gebruik van grove druppels. De bewegingen van de planten als gevolg van de luchtondersteuning en de kleine druppeltjes zorgen voor een uitstekende bedecking van het grasonkruid. De grotere bedekking van het doeloppervlak is effectiever, wat een besparing op spuitmiddelen oplevert. Een uitstekende driftregeling met Twin maakt het mogelijk om kleinere druppels te gebruiken in meer omstandigheden. Met Twin luchtondersteuning wordt met geringere waterhoeveelheden een uitstekende bedekking van alle bladoppervlakken gehandhaafd. Bij veldgewassen besparen Twin gebruikers 70 tot 80 L/ha voor al hun producten, bij hoogwaardige gewassen zoals groenten en aardbeien kan dit oplopen tot 150 tot 300 L/ha. Vergeleken met traditionele spuitpraktijken zijn dit enorme besparingen op watertransport en vultijden.

 

Pin It on Pinterest

Share This