Selecteer een pagina

Massey Ferguson kondigt met trots de introductie van de Massey Ferguson 5700 S serie aan, die bestaat uit vier nieuwe trekkers van 95 t/m 130 pk. De trekkers zijn uitgerust met de allernieuwste AGCO Power 4-cilinder motoren en bieden een topklasse zicht rondom, wendbaarheid en transmissieregeling.

Met een wielbasis van 2,55 m en gewicht van net 4,8 t combineren deze zeer veelzijdige trekkers een hoge vermogen-gewicht verhouding met een uitstekende wendbaarheid. Ze zijn de perfecte partner voor een Massey Ferguson voorlader en tevens geschikt voor zeer uiteenlopende veld- en transporttaken.

“Met de Massey Ferguson 5700 S serie introduceren we een nieuw genre trekkers, voortbouwend op het succes van de MF 5600 serie. Ze combineren de compacte afmetingen die nodig zijn voor vee- en gemengde bedrijven met de hoge prestaties en het vermogen die voor akkerbouwtaken vereist zijn,” vertelt Campbell Scott, Directeur Marketing Services.

“Tegelijkertijd heeft Massey Ferguson zijn oplossing voor het voldoen aan de strenge eisen van de Stage IV/Tier 4 Final emissienormen met het revolutionaire “alles-in-één” Selective Catalytic Reduction (SCR) systeem nog verder verfijnd. Doordat het zeer compacte SCR-systeem aan de rechterkant onder de cabine is ondergebracht, kon de Massey Ferguson 5700 S zijn steil aflopende motorkap behouden, zonder uitbreidingen die in de weg zouden zitten”.

model max. vermogen (pk) Max. koppel (Nm)* Transmissie type Motortype Cabine type
MF 5709 S 95 405 Dyna-4/6 4,4 liter / 4-cilinder Efficient/Essential/Panorama
MF 5710 S 100 420 Dyna-4/6 4,4 liter / 4-cilinder Efficient/Essential/Panorama
MF 5711 S 110 468 Dyna-4/6 4,4 liter / 4-cilinder Efficient/Essential/Panorama
MF 5712 S 120 502 Dyna-4/6 4,4 liter / 4-cilinder Efficient/Essential/Panorama
MF 5713 S 130 545 Dyna-4/6 4,4 liter / 4-cilinder Efficient/Essential/Panorama

 * bij 1500 tpm

 

Klik hier voor de brochure

 

Kenmerken van de MF 5700 S serie

  • Nieuwste, meest geavanceerde AGCO Power 4,4 liter 4-cilinder motor met uniek “alles-in-één” onderhoudsvrij Selective Catalytic Reduction (SCR) met diesel oxidatiekatalysator (DOC)
  • Keuze uit befaamde Dyna-4 en Dyna-6 versnellingsbak met rem-naar-neutraal functie maakt licht werk van voorlader toepassingen
  • Voorzien van de vertrouwde Powercontrol hendel links onder het stuur voor een eenvoudige en volledige transmissie bediening.
  • Door Massey Ferguson ontworpen en gebouwde voorasvering als optie
  • Brede keuze in hydraulische systemen 110 l/min Closed-centre load sensing, 57 l/min, of 100 l/min Open-Centre met hoge oliestroom
  • Nieuw, groter kleurendashboard met eenvoudig te gebruiken instelscherm
  • Sneller kortere bochten maken met Speedsteer
  • Auto-Guide 3000 besturing optie met nieuwe Gomodus
  • Optie voorbereiding voor voorlader af fabriek biedt een reeks functies voor eenvoudige montage, gebruik en bediening

 

Toonaangevend motorontwerp

De introductie van het Selective Catalytic Reduction (SCR) systeem door Massey Ferguson in 2008 begint voor gebruikers vruchten af te werpen. Dankzij de voorsprong in het gebruik van SCR hebben de ingenieurs dit doordachte systeem verder kunnen ontwikkelen in de strijd tegen emissies – het voldoet nu aan de strengste Stage IV/Tier 4 Final eisen zonder dat er compromissen nodig waren.

De trekkers van de Massey Ferguson MF 5700 S serie worden aangedreven door de modernste AGCO Power 4,4 liter 4-cilinder motor, met unieke “alles-in-één” SCR techniek, die geen enkele afbreuk doet aan vermogen, efficiëntie, onderhoud, bodemvrijheid, of – ook belangrijk – het zicht. Tevens blijkt dit systeem het brandstofverbruik mede te verminderen.

Met de “alles-in-één” techniek zijn het SCR-systeem en de diesel oxidatiekatalysator (DOC) tot één compacte unit samengevoegd, die onopvallend onder de rechterkant van de cabine is ondergebracht. Zelfs de uitlaatpijp is even groot als voorheen.

Het zeer efficiënte ontwerp maakt gebruik van een speciaal ‘wervelsysteem’, dat de uitlaatgassen en AdBlue vloeistof grondig vermengt. Dit is de meest efficiënte manier om het schadelijke NOx gas te reduceren en het systeem blijft natuurlijk onderhoudsvrij. Andere wijzigingen zijn o.a. een nieuwe, elektronisch geregelde wastegate turbo en nieuwste 4e-generatie common-rail brandstofinspuiting, waarmee de reactiesnelheid van de motor en de prestaties in hun totaliteit zijn verbeterd.

Dankzij deze geavanceerde technologie kan de motor bij hogere temperaturen draaien dan andere systemen, wat betekent dat Massey Ferguson een compact koelingenpakket kan blijven gebruiken en het uitstekende zicht dankzij de steil aflopende motorkap behouden blijft. Speciaal gevormde lucht in- en uitlaten in de motorkap kanaliseren de in- en uitgaande lucht rond de motor, waardoor die efficiënter wordt gekoeld.

Uitstekende keuze in transmissies

Alle trekkers van de MF 5700 S serie kunnen worden gespecificeerd met de Dyna-4 of Dyna-6 versnellingsbak, die efficiënt en eenvoudig te bedienen zijn. Beide beschikken over de praktische rem-naar-vrij functie en als optie AutoDrive, dat automatisch de vier of zes stappen tijdens veldwerk schakelt, alsmede de versnellingen bij transport.

De solide en beproefde Dyna-6 versnellingsbak biedt koppelingvrij schakelen van zes stappen in vier groepen, voor een totaal van 24 versnellingen vooruit en 24 achteruit. De zeer efficiënte Dyna-4 versnellingsbak heeft 16 versnellingen vooruit en 16 achteruit met vier Dynashift stappen in vier groepen. Door de elektrohydraulische regeling kunnen de versnellingen ook zonder ontkoppelen worden geschakeld.

Exclusieve voorasvering

De MF 5700 S trekkers zijn verkrijgbaar met optionele voorasvering, ontwikkeld en gebouwd door Massey Ferguson als integraal deel van het ontwerp. Dit compacte systeem werkt met een veerarm, gemonteerd tussen een speciaal gegoten motoroliecarter en speciale nieuwe voorassteun met elektrohydraulische regeling.

De voorasvering zit montage van een fronthef of voorlader niet in de weg – alle drie kunnen tegelijkertijd gemonteerd zijn.

Keuze in systemen voor uitstekende hydrauliek bediening

De nieuwe MF 5700 S serie trekkers kunnen worden geleverd met een unieke keuze uit drie hydraulische systemen, met een hoge oliestroom en uitgebreide bediening voor elke toepassing.

Alle modellen zijn uitgerust met een efficiënt tandempomp systeem, dat 58 l/min voor de achterhef en regelventielen levert, met een afzonderlijke pomp voor de interne functies. Voor wie extra oliestroom nodig heeft, bijvoorbeeld voor een voorlader, is het 100 l/min systeem met gecombineerde oliestromen verkrijgbaar. Dit systeem kan de oliestroom van de 58 l/min hefpomp combineren met 42 l/min van een extra hogedrukpomp, die een grotere oliestroom t.b.v. de voorlader levert.

Indien niet gecombineerd, voorziet één pomp de hefinrichting en de andere de regelventielen. Een afzonderlijke extra pomp voedt alle interne functies. Door deze veelzijdigheid worden in alle toepassingen maximale prestaties bereikt.

Een andere optie is het 110 l/min closed-centre load sensing (CCLS) systeem, dat ‘on-demand’ de benodigde oliestroom en -druk voor optimale productie, controle en economie aanlevert. Dit systeem wordt geleverd met tiptoets regelventiel bediening of elektronische joystick.

 

Dashboard MF 7700

Nog meer comfort en controle in de cabine

De MF 5700 S serie biedt hetzelfde cabine comfort als de grotere Massey Ferguson modellen, met uitstekend zicht over de aflopende motorkap, plus geavanceerde en toch overzichtelijke bediening en controle.

De nieuwe en praktische Speedsteer optie maakt het mogelijk het aantal omwentelingen van het stuurwiel in te stellen dat nodig is om de wielen van aanslag tot aanslag te draaien. Hiermee kunnen laadwerkzaamheden met een voorlader en wenden op de kopakker sneller en met minder inspanning worden uitgevoerd.

Het systeem is snel en gemakkelijk te activeren en uit te schakelen, waarbij fijne afstellingen via het dashboard scherm worden uitgevoerd. Het wordt automatisch uitgeschakeld bij een rijsnelheid boven 20 km/h.

Bestuurders zullen het nieuwe, duidelijke dashboard met kleurenscherm, dat ook op de topklasse MF 8700 serie wordt gebruikt, absoluut kunnen waarderen. Het is beter afleesbaar bij daglicht en in het donker, waardoor het Setup and Information Screen (SIS) gemakkelijker te gebruiken is.

De MF 5700 S serie is verkrijgbaar met de optionele Auto-Guide 3000 automatische besturing, alsmede het AgCommand telemetriesysteem. Beide systemen kunnen ook compleet in de fabriek worden geïnstalleerd.

De onlangs geïntroduceerde ‘Go modus’ van Auto-Guide 3000 maakt een snelle instelling mogelijk en biedt de gebruiker de keuze uit vier stuurpatronen: A-B lijn, A+ richting, pivot en gebogen lijnen.

AgCommand biedt functies voor vlootbeheer, machine monitoring en beveiliging, met eenvoudige administratie en werkrapporten. Er is geen software nodig, omdat het bereikbaar is via een beveiligde webpagina vanaf een kantoor PC, smartphone of tablet.

Uitstekend uitgeruste voorlader specialist

Door het onbelemmerde zicht over de aflopende motorkap, de efficiënte hydrauliek met hoge oliestroom en transmissieregeling, joystick en Visio dak opties zijn de MF 5700 S serie trekkers uitstekende voorlader trekkers.

Massey Ferguson biedt niet alleen een uitgebreide reeks parallel en niet-parallel heffende voorladers in de MF FL en FLX serie aan, maar kan de trekkers ook ‘voorlader-voorbereid’ af fabriek leveren. Bij deze nieuwe optie worden een subframe, speciaal leidingwerk en mechanische of elektronische joystick geïnstalleerd, om de voorlader volledig met de trekker te integreren.

 

Over AGCO

AGCO (NYSE: AGCO) is wereldmarktleider in ontwerp, fabricage en distributie van landbouwmachines. AGCO ondersteunt productieve landbouw met behulp van een compleet aanbod van trekkers, maaidorsers, hooibouwwerktuigen, veldspuiten, voederwerktuigen, graanopslag- en eiwitproductiesystemen, zaaimachines en grond­bewerkingswerktuigen, alsmede onderdelen daarvoor. AGCO producten worden verkocht onder de vijf bekendste merknamen Challenger®, Fendt®, GSI®, Massey Ferguson® en Valtra® en worden wereldwijd door meer dan 3.100 onafhankelijke dealers en distributeurs in meer dan 140 landen gedistribueerd. AGCO is opgericht in 1990 en heeft zijn hoofdkwartier in Duluth, VS. In 2014 behaalde AGCO een netto omzet van $ 9,7 miljard.

 AGCO: 25 jaar identiteit, eeuwen historie

Pin It on Pinterest

Share This