Selecteer een pagina

Massey Ferguson zelfrijdende veldspuit met Hardi spuittechniek

Eigen ontwikkeling en productie van Hollands Noordkop BV

Maatwerk voor onze klanten die de kwaliteit van Massey Ferguson en Hardi graag combineren!

Zelfrijdende spuit:

Sinds 2004 bouwt Holland Noordkop BV de MF/Hardi zelfrijdende spuit. Deze machine is ontstaan doordat de vraag naar spuitcapaciteit toenam zonder dat dit de maten van het kopakker mocht beinvloeden. De wens was een kopeind van maximaal 5 meter en een spuit met de capaciteit van een getrokken of zelfrijdende machine.

Als basis gebruiken we een 110 Pk trekker met een schuine neus. Hierdoor kunnen we de cabine relatief laag en zo dicht mogelijk bij de vooras plaatsen, wat de rijeigenschappen ten goede komt. Deze trekker is voorzien van een DYNA-4 versnellingsbak, zodat we geen lange verlengkabels hoeven te gebruiken en het schakelen volledig elektronisch geschied. Deze trekker word meestal voorzien van 11.2R54 wielen waardoor een bodemvrijheid van 60 cm. wordt verkregen. Indien er van spuitsporen gebruik wordt gemaakt kan dit natuurlijk ook met brede banden.

Verder worden alle onderdelen aan een trekker die niet met spuiten te maken hebben uit de cabine verwijderd zodat er een overzichtelijk geheel ontstaat.

De cabine wordt op een eigen frame geplaats zodat een scherpe draaicirkel gewaarborgd blijft.

De tank en spuitboom van onze leverancier Hardi worden op het achterframe gemonteerd. Het benodigd hydrauliek voor de boombewegingen komt direct van de trekker. De pomp zit direct aan de aftakas gemonteerd. Het geheel wordt aangestuurd door een spuitcomputer die naar eigen wens gekozen kan worden.

Het spuittechnische gedeelte is van Hardi. Dit is de wereld marktleider als het gaat om toebrengingstechniek van gewasbeschermingsmiddelen. Over het algemeen wordt er voor een luchtondersteunde spuit met twin-force techniek gekozen, maar er zijn ook diverse conventionele alternatieven te bedenken.

De tankgrootte is 3.000 liter en de bomen 24 of 28 meter breed. Smaller is uiteraard ook mogelijk.

Inmiddels rijden er 17 klanten tevreden met deze combinaties. Hij bewijst zijn diensten vooral in de bloembollensector, maar ook in bijvoorbeeld aardbeien blijkt deze combinatie een goede keus.

Wilt U meer weten over de mogelijkheden voor deze oplossing, neemt U dan graag contact met ons op !!!

Pin It on Pinterest

Share This