Selecteer een pagina

Rotorkopeggen Vogel en Noot2

 

Vogel en Noot Rotorkopeggen

De rotorkopeggen van Vogel en Noot zijn leverbaar in vier verschillende typen. De rotorkopeg Terramat levert ook onder de zwaarste omstandigheden een perfecte grondbewerking. De rotorkopeggen zijn leverbaar in werkbreedtes van 0,95 tot 4 meter.

Extra lange tanden

Kenmerkend aan de Arterra rotorkopeg zijn de extreem lange tanden van 34 centimeter.
De machine kan worden gebruikt als rotorkopeg en als Arterra Grip, om gewasresten met de grond te mengen. De Arterra Grip is leverbaar met een snelwisselsysteem op de tanden en een aftakas met nokkenslipkoppeling.

De Eurotill MS is de robuuste serie met een werkbreedte van 4 tot 6 meter. Als optie is er een super snel snelwisselsysteem op de tanden leverbaar. De Eurotill MS is hydraulisch opklapbaar.

Download hier de folder van de Vogel & Noot Rotorkopeggen    PDF logo 40 x 40

 

Zaaibedbereiding – een belangrijke factor voor succes:

Een homogeen zaaibed is een doorslaggevende voorwaarde voor gelijkmatig kiemen en opkomen van al het zaaigoed. In tegenstelling tot de gegeven natuurlijke factoren zoals grondsoort, lichtomstandigheden en watervoorziening kunnen het opkomen en groeien van de planten door middel van de zaaibedbereiding duidelijk worden beïnvloed.

De eisen voor een optimale zaaibedbereiding zijn:

• Gelijkmatige verdeling van gewasresten (beïnvloedt de lichtomstandigheden en de voedingsstoffenreserve)

• Geen diepe rijsporen of verdichte storende lagen in de grond

• Constante werkdiepte, onnodig diepe bewerking wordt voorkomen

• Bodemstructuur met fijne aarde in de zaailaag en grovere kruimelstructuur aan de oppervlakte

De rotorkopeggen van Vogel & Noot zijn voor deze eisen van de praktijk ontwikkeld. De grote keuze in bouwwijzen dekt het gehele spectrum van conventionele zaaibedbereiding na het ploegen tot en met effectief gecombineerd zaaien in de stoppel. De veelzijdige opties in verschillende uitvoeringen maken altijd de optimale oplossingen mogelijk en vormen zo de basis voor succesvolle akkerbouw.

Pin It on Pinterest

Share This